Educatia sexuala in familia crestina

E aproape anormal in Romania sa te opui curentului. Mi-aduc aminte vremea adolescentei mele, cu totii se laudau cu cate fete au avut ei aventuri, samd. Pe mine ma intrebau: Care-i treaba? Ziceam: “Eu am o alta viziune”, si pentru treaba asta intr-o noapte am luat țambal. Eram in armata si eram in spitalul din Timisoara. Ce inseamna țambal? De ciuda ca eu eram cum ei voiau sa fie, dar nu puteau sa mai fie, mi-au intors salteaua cu susul in jos si am dat cu capul de grilajul ala de la pat. Erau foarte suparati ca eu aveam niste principii, aveam niste valori. Astazi in societatea Romaneasca este foarte dificil sa te opui curentului si la ce curent ma refer? Ajungi la o varsta, prima decizie este ca sa iti incepi viata sexuala. Sex pe toate gardurile, toate revistele, saituri de internet. M-a surprins ca astazi pe un sait de stiri pe care ma puteam uita cu fiul meu, maine nu mai are numai stiri, are si cate o cucoana care apare din background, ca sa treaca stirea… o societate supersexualizata. In toate colturile sex, sex, invita pe copii la sex.

Cateva probleme:

Am citit statistici cum ca media de varsta la care copii isi incep viata sexuala este mult mai mica ca si in generatiile anterioare.
Dupa ce te-ai cunoscut (vorba regretatei Madalinei Manole) dintr-o cantare: “Te-am vazut, mi-a placut, ce ramane de facut?” Mutarea unul la altul. Se muta unul la altul pentru ca sa se cunoasca mai bine, samd.

As vrea sa ne referim la aceste doua aspecte si sa le caracterizam asa, pe rand. De ce sa astepti? De ce e important sa astepti? Mai tine o astfel de filozofie crestinismul contemporan? Nu va tine Dumnezeu cont de vremurile grele in cae traim? Sunt biserici care si-au pierdut aceasta credinta. In Europa, tinerii mai ales sunt incurajati, daca se iubesc sa fie unul cu altul impreuna pana la capat, fara nici o rezerva. Dupa aia, cand o sa se insoare o sa vada ei ce o sa faca. De ce sa astepti? Pana la ce varsta sa astepti?

You may also like...

Leave a Reply