Intelege, iubeste, ajuta…

Ca si oameni in societate tanjim sin e place sa avem relatii,cautand in aceste relatii implinirea unor nevoi din sufletul nostrum,nevoi ce fiecare individ le are.

Fiecare dintre noi doreste sa fie iubit, apreciat, inteles, incurajat atunci cand este descurajat, sprijinit atunci cand este in nevoie, mangaiat atunci cand este trist…si adeseori legam relatii cu cei din jur sperand sa gasim in aceste relatii implinirea acestor nevoi.

Ceea ce este trist insa este ca adesea nu gasim ceea ce cautam in aceste relatiisi in loc sa gasim implinire ajungem san e distrugem fizic si psihic fintele noastre.

Nu intotdeauna sin u toate relatiile ne-au adus bucurii, ci suntem multi dintre noi poate care am avut sau avem relatii distrugatoare ….sau poate priviti la cei dragi d-voastra si vedeti in ce relatii s-au prins si unde au ajuns.

Priviti la copiii, adolescentii, tinerii din casele d-voastra …bucurati-va de cei ce sunt cu d-voastra si care au prietenii bune…dar priviti si la cei ce au prietenii rele, anturaje rele… ce faceti cu ei???cum ii priviti??? le mai dati vreo sansa??? va pasa si de ei??? Oriunde ne intoarcem capul intalnim adolescenti , tineri, care au nevoie sa ne pese de ei, sa ii ajutam sa iasa din raul in care au fost prinsi.Orice anturaj si orice actiune personala care nu iti edifica fiinta (nu o face mai buna)poate avea un effect distrugator in viata ta ori acum ori mai tarziu…

Nu suntem toti la fel-dar avem in noi dorinta dupa bine, dupa fericire sin u ne place suferinta insa nu gasim de fiecare data ceea ce cautam …sau cautam in locuri nepotrivite si ajungem tocmai unde nu dorim-sa suferim( sa fim nefericiti) noi si alteori sa facem sip e cei din jurul nostrum.

Asa din nevoia (dorinta) de a cladi relatii, din nevoia de a fi iubiti, intelesi, apreciati dar si din curiozitatea lor mare si neastamparata ,din lipsa unei indrumari bune (constructive) din partea celor mari ajung adolescentii si tinerii in anturaje care le schimba cursul vietii in rau.Astfel ajung consumatori de droguri (si apoi drogati), consumatori de pornografie (si in apoi la abuzuri sexuale,nemultimiti de sotiile /sotii lor, divortand si distrugandu-si familiile), consumatori de tutun (si apoi bolnavi de cancer), consumatori de alcool (si apoi betivi ajungand la tot felul de acte necugetate de violenta), ajung sa practice sex la varste fragede distrugandu-si astfel propria lor fiinta si viata si aducand durere si in familiile lor.

Si pentru ca ei…dragii nostril copiii sunt asa de puri si inocenti fara de toate aceste oribilitati ……… si fara sa guste din toate aceste rele au nevoie sa fie, sprijiniti, iubiti, apreciati si indrumati correct de parinti, de profesori, de familie…intelesi in toate nevoile lor.

Incurajam si sprijinim parintii sip e toti cei ce le pasa de copiii, adolescentii, tinerii de langa ei si dorim ca impreuna sa ii ajutam sa invinga in aceasta perioada a adolescentei atatea provocari (sin u intotdeauna bune pentru ei) si care este plina de schimbari si de ce nu de multe ori de neintelesuri.Ne bucuram de toti c ice sunt pe o cale buna, au prietenii bune si frumoase….dar ne doare mult mai mult pentru cei care sunt prinsi in anturaje rele mergand spre distrugere si fiind nefericiti.

Cat ne gandim la ei??? Cat ii iubim ca sa ii ajutam???le mai dam o sansa??? Si pentru ei exista o cale de intoarcere si de reabilitare dar adesea este greu si deaceea au nevoie de ajutorul nostru(de ajutorul tau) de intelegerea celor din jur, de curaj si de multa perseverenta.Sunt puternice aceste legaturi rele si pacatoase si este mare nevoie ca sa ii prindem de mana sa ii scoatem de unde sunt,sa ii iubim asa cum sunt, sa credem ca pot fi altfel, sa le aratam drumul bun sis a ii ajutam sa faca pasi pe el, sa ii ajutam cand nu pot pasi singuri sis a le dam speranta.

Ei au nevoie de noi…desi sunt confuzi si derutati pentru ca ei nu au vrut sa ajunga acolo in pacat si fapte rele dar au fost amagiti de aparente…si au alunecat incet , incet…in nefericire.

Fie ca inimile noastre sa fie sensibile la durerile lor, la nefericirea lor, la pierzarea lor sis a fim intotdeauna gata sa oferim ajutorul celor ce au nevoie de el, celor ce nu mai pot striga dupa ajutor…ci doar il cer din priviri…si au nevoie disperata sa li se mai dea o sansa la o viata fericita.

Fiti multumitori ca nu sunteti ca ei…dar nu nepasatori…ei nu au nevoie nici de compasiune… nici sa ii judecam…nici san e fie mila de ei …EI AU NEVOIE SA FIE IUBITI, SI AJUTATI SA ISI GASEASCA IARASI DRUMUL BUN.

Ana-Estera

Șoție și mamă în permanentă încercare de a sta lângă copii, deci, trebuie să lucrez de acasă. Lucrez în două mai capitole: Produse de decor - pe care le fac eu și Machetare în construcții. Mai sunt pasionată de psihologie și de relația părinți-copii.

You may also like...

Leave a Reply